لیست محتوای این مقاله:

انواع متریال کابینت آشپزخانه

انواع متریال کابینت اشپزخانه

[vc_row][vc_column][vc_column_text]انواع متریال برای کابینت آشپزخانه برای ساخت و اجرای کابینت برای هر سلیقه، نوع خاص با قیمت ها و نام گذاری مختلف مثل کابینت های گلاس ، ام دی اف، ملامین، چوبی، فلزی و … وجود دارد.  کابینت از اجزاء مهم و ضروری در طراحی دکوراسیون آشپزخانه است. به دلیل استفاده زیاد از کابینت و وجود آب و روغن در محیط آشپزخانه متریال کابینت آشپزخانه نکته کلیدی در انتخاب است. متریال برای کابینت های آشپزخانه در انواع جنس های مختلف وجود دارند که هرکدام مزایا و معایب خاص خودشان را دارند و شما با دانستن آن ها میتوانید راحت تر دست به انتخاب بزنید. این مطلب قصد دارد تا شما را با انواع و اقسام متریال کابینت آشنا کند.

 

فلز قدیمی ترین انواع متریال کابینت آشپزخانه

فلز یکی از انواع منریال برای کابینت آشپزخانه است که دیگر نسل این نوع کابینت منقرض شده است.  اما هنوز هم در بدنه بعضی کابینت ها برای کاهش هزینه از فلز استفاده می شود. به طور مثال افرادی که می خواهند کابینت های شان ام دی اف باشد اما در عین حال دلشان می خواهد کابینت ها برایشان مقرون به صرفه تر تمام شود، متریال بدنه کابینت ها را فلزی در نظر می گیرند و فقط درب ها را از ام دی اف تهیه می کنند و نیز بعضی افراد در شرایطی هستند که مجبور به شستن متریال کابینت آشپزخانه هستند، در این صورت بهترین انتخاب کابینت فلزی است. کابینت های فلزی معمولا بعد از مدتی رنگ شان می رود و نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارند. تنها مزیت این کابینت ها قیمت ارزان آن ها است.  فقط آن دسته از کابینت های فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن هستند و از جنس استیل بهره گرفته اند هنوز روی بورس می باشند.

 ملامینه از انواع متریال کابینت آشپزخانه

یکی از ارزان ترین انواع متریال برای کابینت آشپزخانه استفاده از ورق های ملامینه است. ملامینه ورقی است با مغز نئوپان که با روکش نازکی به نام ملامینه پوشانده شده است. این لایه نازک ضد آب و ضد خش است. نقطه ضعف ملامینه حساسیت نئوپان به رطوبت است. لذا توصیه می شود در محل هایی که در معرض آب نیستند از ورق ملامینه استفاده شود .

 

 

ام دی اف رایج ترین انواع متریال برای کابینت آشپزخانه

متریال ام دی اف پرکاربردترین متریال برای کابینت آشپزخانه است. در واقع ماده ای ترکیبی از خرده چوب های نرم است که با چسب رزین به هم می چسبند و در رنگ های مات و براق ساخته می شوند.

سطح ام دی اف کاملا صاف و بدون طرح و خط و خطوط است. ممکن است روکش ام دی اف همانند چوب در برابر تغییر دما و رطوبت تحت تاثیر قرار بگیرد. اما مسلما روکش ام دی اف همانند چوب دچار ترک یا پیچ و تاب نمی شود و این عدم تغییر ام دی اف به ساختار آن مرتبط است. می توان گفت یکی از بزرگترین علت ها برای استفاده از ام دی اف برای کابینت آشپزخانه این است که حتی به هنگام تغییر شدید در دما و رطوبت هوا هیچ نگرانی برای آسیب به آن ها وجود ندارد.

مواد سازنده روکش ام دی اف بسیار با کیفیت هستند. همین موضوع باعث می شود تا پس از رنگ آمیزی، روکش ام دی اف بسیار مسطح و براق تر دیده شود. اگر قصد طراحی کابینت و رنگ آمیزی آن را دارید، پیشنهاد ما این است که حتی در صورت طراحی کابینت چوبی از روکش ام دی اف استفاده کنید. رنگ پلی اورتان از بهترین گزینه ها برای پیاده سازی رنگ دلخواه، بهترین متریال برای کابینت آشپزخانه ام دی اف است.

از دیگر دلایل طراحی کابینت آشپزخانه ام دی اف سفارش آسان آن با استایل مورد علاقه است. می توانید هر سبکی که به آن علاقه دارید را در طراحی درب کابینت آشپزخانه ام دی اف پیاده سازی کنید. انواع سبک های مختلف برای طراحی روکش ام دی اف و استفاده از آن در بخش های مختلف طراحی دکوراسیون منزل همانند درب های مسطح، درب های اتاقی، درب ورودی، درب های با طرح برجسته، درب لابی و… وجود دارد. امکان سفارش آسان انواع مختلف سبک های ام دی اف و کابرد آن در بخش های مختلف از دلایل محبوبیت آن است. می توان به راحتی ام دی اف را به شکل های مختلف طراحی و بدون نگرانی از آسیب دیدن پیاده سازی کرد.

می توان گفت که روکش های چوب مصنوعی مقاوم تری در مقابل با آب وجود دارند. اگر قصد استفاده از ام دی اف در طراحی دکوراسیون حمام یا سرویس بهداشتی را دارید، می توانید از روکش های ام دی اف به خصوصی که در مقابل با آب و رطوبت مقاوم تر هستند استفاده کنید.

امکان طراحی روکش ام دی اف در سایزهای بسیار بزرگتری نسبت به چوب طبیعی وجود دارد. اگر قصد اجرای نمونه پروژه ای که نیاز به صفحه های بلند روکش چوب بدون اتصال در بخش های مختلف را دارید، ام دی اف بهترین گزینه است. می توانید تفاوت های طراحی کابینت آشپزخانه ام دی اف با درب های بلند و مقایسه آن با نمونه چوبی را کاملا درک کنید.

در نهایت به دلیل هزینه مناسب، مقاومت زیاد و ماندگاری طولانی در صورت استفاده درست از ام دی اف در قیاس با چوب طبیعی، می توان گفت که طراحی کابینت آشپزخانه ام دی اف شرایط بهتری را فراهم می کند.

 

های گلاس یکی از انواع متریال کابینت آشپزخانه

کابینت های گلاس یکی از انواع متریال کابینت آشپزخانه است که علاوه بر نمای لوکس و شیکی که به آشپزخانه مدرن میدهند خود بدلیل خاصیت منعکس کنندگی و براق بودن به نوعی منبع نور در آشپزخانه بشمار می روند. کابینت هایگلاس نوعی ام دی اف است‌با این تفاوت که‌روی سطح آن یک لایه روکش پلی گلاس پوشانده شده است. اما خود پلی گلاس نوعی پلاستیک است‌ که ظاهری بسیار شفاف و شیشه‌ مانند دارد و‌ جنس آن‌ به گونه‌ای است که‌از شیشه سبک‌تر اما‌ مقاوم تراست و با رنگ ها و طرح های‌بسیار متنوع در سرتاسر جهان تولید می شوند و به این ترتیب کمک شایانی به ایجاد تنوع در طراحی کابینت می کند. کابینت‌ هایگلاس مدل‌های مختلفی‌ دارند که جنس داخلی اکثر آنها از ام دی اف ساخته می شود و با روکش‌های مختلف به‌بازار عرضه می شوند. روکش کابینت علاوه بر دوام و طول عمر، در زیبایی کابینت آشپزخانه نیز تاثیر مستقیمی‌دارد. بازتاب نور در آشپزخانه  تا کابینت هایگلاس تاثیر بسیار زیادی بر زیبایی آشپزخانه ها‌ میگذارد و به نوعی آن‌ را منحصر بفرد می کند. مدل کابینت هایگلاس که دارای ظاهری براق و شفاف است بیشتر برای طرح های مدرن و ساده مورد استفاده قرار می گیرد.

کابینت های گلاس

دغدغه بسیاری‌از افراد داشتن آشپزخانه تمیز و مرتب است. اکثر کابینت های‌موجود در بازار دارای سطوح برجسته و فرو رفته است‌که باعث میشود سطح کابینت سریع گرد و خاک گرفته و یا چرب و کثیف شود که نظافت این سطوح کار ساده‌ای‌نیست. اما کابینت هایگلاس به‌این مسئله به خوبی توجه کرده است، چراکه سطح آن بدلیل صاف و یکدست بودن در ابتدا دیر کثیف میشود و در صورت کثیف شدن، میتوان سطوح آن‌را به راحتی با یک دستمال نظافت کرد.

معایب انواع مدل کابینت های گلاس

  • تیزی لبه ها در کابینت های گلاس

در طرح های حجمی و کنج‌ها و گوشه‌هایی‌که قطعات برش خورده‌ی هایگلاس با روش اتصال فارسی‌بر به یکدیگر متصل شده‌اند، تیزی قابل ملاحظه‌ای به وجود می آید که میتواند باعث آسیب شود. البته این عیب در کابینت‌ ام دی اف نیز به چشم می خورد که با سنباده کاری گوشه‌ها مشکل تا حدودی برطرف می شود. اما به دلیل نوع متریال مدل کابینت های گلاس میزان تیزی در این‌نوع بیشتر است و نمیتوان این محل رو سنباده زد چون به زیبایی هایگلاس آسیب می زند.

  • لک پذیری کابینت های گلاس

سطح کابینت هایگلاس براق لک پذیر بوده و لک بر روی آن کاملاً قابل مشاهده است. این عیب ممکن است‌برای مصرف کننده به خصوص خانم‌ها کمی دردسر ساز باشد.

  • خش پذیری کابینت های گلاس

تماس مداوم جسم های سخت یا حتی نیمه سخت با کابینت های گلاس می تواند به روی لایه بیرونی آن اثر گذاشته و باعث ایجاد لک و خش می شود. البته در اینجا کیفیت جنس های گلاس و لایه پلی گلاس که‌روی ورق استفاده می شود اهمیت بسیار زیادی دارد. هر چه جنس ورق کابینت هایگلاس مرغوب‌تر باشد، کیفیت و عمر مفید آن بیشتر می شود.

  • ورق یک طرفه کابینت های گلاس

ورق کابینت های گلاس معمولاً یک طرفه است به‌این معنا که‌از یک سمت هایگلاس محسوب می شود و سمت دیگر ورق لایه پلی گلاس ندارد و برای‌مکان هایی که‌باید هر دو سمت کار ظاهر شکیل و زیبایی داشته‌باشد،  باید از دو ورق استفاده کرد که این ویژگی هزینه‌ و ضخامت کار را زیاد می کند.

خوشبختانه کابینت هایگلاس آشپزخانه رنگ بندی متنوعی دارد. میتوانید رنگ کابینت‌ را بصورت یکدست سفید انتخاب کنید یا اگر حس میکنید به این صورت دکوراسیون آشپزخانه شما بی روح و خنثی میشود از ترکیب دو رنگ مانند سفید و مشکی یا کرم و قهوه‌ای استفاده کنید. اصولا ترکیب رنگ، نمایی شیک به دکوراسیون آشپزخانه می دهد.

مطلب مرتبط: انتخاب رنگ کابینت آشپزخانه سفید از میان انواع آن

کابینت ممبران ( وکیوم )

چارچوب و اسکلت این انواع متریال کابینت آشپزخانه عموماً از ام دی اف سفید ساخته می شود.

ام دی اف خام را توسط دستگاه CNC سی ان سی حکاکی کرده سپس تحت مکش و خلا، روکش طرح داری از جنس PVC روی ام دی اف خامِ حکاکی شده چسبانده می شود. در یک سمت ورق و سمت دیگر یک لایه از جنس پی وی سی سفید است که از ابتدا پشت ام دی اف خام توسط کارخانه چسبانده شده است.

کابینت‌های ممبران برای سبک‌های کلاسیک و مجلل‌تر استفاده می‌شود. ابزار روی این کابینت‌ها براساس بودجه و سلیقه شما کم و زیاد می‌شود. این روکش‌ها مقاوم‌ و البته گران هستند.

بنابراین اگر می خواهید از زیبایی یک کابینت کلاسیک برخوردار باشید اما به اندازه ی کابینت تمام چوب کلاسیک هزینه نپردازید، از کابینت ممبران استفاده کنید. دوام و ماندگاری بالایی نیز دارد و مانند کابینت های کلاسیک، می تواند شکوه و وقار یک کابینت سلطنتی را به آشپزخانه شما بیاورد. از آنجا که کابینت ممبران به صورت یکپارچه، روکش می شود، زیبا و چشم نواز است و به علت عایق بودن روکش پی وی سی در برابر آب، نسبت به رطوبت و آب، غیر قابل نفوذ و مقاوم است.

مزایا و معایب کابینت های pvc

  • ساخت و نصب کابینت های پی وی سی ساده و ارزان است
  • نگهداری از آن ها و پاک کردن آن ها راحت است
  • طرح و رنگ های مختلفی دارند
  • و از معایب آن تجزیه ناپذیر هستند و باعث آسیب رسانی به محیط زیست می شوند

 

روکش چوب طبیعی ترین  انواع متریال کابینت آشپزخانه

محیطی گرم، راحت، همراه با بافت و مواد ارگانیک همواره مورد پسند مردم است و مایل هستند آن را در خانه و اطراف محل زندگی خود داشته باشند.  چوب به عنوان یک ماده ی طبیعی می تواند طبیعت را به خانه شما بیاورد و نماد زیبایی و آرامش در هر دکوراسیونی است. امروزه با رواج راهکارهای سازگار با محیط زیست در دکوراسیون داخلی، استفاده دوباره از عناصر چوبی با روش ها و گونه های نو می تواند ایده خوبی برای نو کردن جلوه دکوراسیون خانه شما باشد. چراکه چوب از بسیاری جهات یکی از تطبیق پذیرترین مواد برای استفاده در دکوراسیون و معماری داخلی به حساب می آید.

روکش چوب تنها از چوب طبیعی درختان تهیه و مطابق با نیازها مورد استفاده قرار می گیرد. اما سایر چوب و روکش های مصنوعی همانند ام دی اف ترکیبی از چوب طبیعی، فیبر، صمغ کاج و چسب هستند.

 

مزایا و معایب کابینت های تمام چوب

  • مناسب برای آشپزخانه های روستیک و کلاسیک
  • قیمت بالا
  • زمان بر بودن هنگام آماده سازی و نصب

در بحث زیبایی شناسی نیز ظاهر زیبای چوب های طبیعی نمای منحصر به فردی را ایجاد می کند. در واقع چوب یک متریال عالی برای فرنیچ کردن است. اگر زیبایی طراحی دکوراسیون داخلی و ظاهر آن اهمیت زیادی برای شما دارد، انتخاب چوب طبیعی جز پرطرفدارترین گزینه ها برای شما است. اما همانند تفاوت در استقامت و قدرت، روکش های چوب طبیعی تفاوت زیادی نیز در زیبایی و ایجاد آن در فضای داخلی دارند. به طور مثال روکش چوب بلوط قرمز از روکش چوب بلوط سفید از استقامت بیشتری برخوردار است. اما به صورت معمول از روکش چوب بلوط سفید در طراحی دکوراسیون داخلی استقاده می شود. زیرا زیبایی بیشتر و منحصر به فردی در فضای داخلی ایجاد می کند.

در بحث سفارشی سازی به دلیل تغییر شکل و امکان طراحی چوب طبیعی به انواع شکل ها می توانید هر رنگ، شیپ و ظاهری که به آن علاقه دارید را برای تولید، سفارش دهید.

مطلب مرتبط: طراحی کابینت آشپزخانه ام دی اف یا چوبی؟ علت محبوبیت استفاده از MDF چیست؟

گروه طراحی دکوراسیون داخلی نیکا چوب آماده ارائه خدمات صفر تا صد طراحی دکوراسیون منزل، طراحی دکوراسیون آشپزخانه و طراحی انواع کابینت مدرن، چوبی، کلاسیک، نئوکلاسیک و کابینت با رنگ پلی اورتان است. می توانید برای دریافت پاسخ سوالات یا برآورد تقریبی هزینه پروژه های اجرایی با کارشناسان ما در تماس باشید.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

8 پاسخ

  1. یه کابینت تمام‌چوب به نیکاچوب سفارش دادم و نتیجه کار واقعا راضی کننده بود.. ممنون از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *