این روزها در بخش کابینت سازی با واژههایی مانند کابینت رنگ، کابینت پلی اورتان و کابینت رنگ پولیشی پلی اورتان مواجه میشوید. کابینتهایی که یکی از بهترین و پرطرفدارترین انواع کابینت در سال ۲۰۲۰ است. مزیت منحصربهفرد تنوع رنگی بالا در کابینت پلی اورتان بهقدری مهم است که بسیاری افراد را شیفته خودکرده است.

برای طراحی تمامی سبکهای کابینت مدرن، کلاسیک و نئوکلاسیک از این نوع کابینت استفاده میشود. درواقع پس از تولید کابینت از جنس چوب و یا مصنوعات چوبی مثل ام دی اف (MDF) بر روی تمامی سطوح کابینت رنگ پلی اورتان پاشیده میشود که مهمترین بخش در کابینت پلی اورتان است. بخش مهم از کیفیت کابینت پلی اورتان، به نحوه ساخت و تولید کابینت بستگی دارد.برای اطلاع از مراحل ساخت کابینت پلی اورتان، تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مراحل ساخت کابینتهای پلی اورتان
پروسهای که برای ساخت یک کابینت پلی اورتان طی میشود، مهم و اثرگذار در کیفیت آن است. تولیدکننده با همکاری نقاش، میتواند کابینت زیبای مدنظر شمارا پس از سفارش کابینت به شما تحویل دهد. درحالیکه، بدون توجه به کیفیت این مراحل، هر قدر تولیدکننده، ماهر و متخصص باشد، بازهم به نتیجه دلخواه از دیزاین آشپزخانه با کابینت پلی اورتان، نخواهید رسید.
در ادامه، با استفاده از تجربه طراحان دکوراسیون اداری، تجاری، منزل، رستوران و کافی شاپ مراحل ساخت کابینتهای پلی اورتان را با هم بررسی میکنیم.
سمباده زنی اولین مرحله در ساخت کابینت پلی اورتان
مرحله اول هر کاری از مراحل مهم آن است چون پایه و اساس مراحل بعدی است. در موضوع تولید کابینت پلی اورتان پس از ساخت کابینت توسط کابینت ساز و آماده شدن کابینت به مرحلهی رنگآمیزی کابینتها میرسیم که تفاوت عمده کابینت پلی اورتان با دیگر کابینتهاست. یکی از مهمترین بخشهای تولید کابینت پلی اورتان، سمباده زنی اولیه است. قطعاً هر سطحی که برای کابینت در نظر گرفته باشید، باید صاف و صیقلی باشد. هر چه این سطح صافتر باشد و پستیوبلندی چندانی نداشته باشد، نتیجه کار جذابتر و باکیفیتتر خواهد بود. سمباده زنی در ابتدا، با سمباده سخت انجام میشود و پسازآن، با سمباده نرم سطح صیقلی و آماده میشود.

بتونه کردن پستی بلندیها
بتونه، یکی از بخشهای مهم در مراحل ساخت کابینتهای پلی اورتان است. در این مرحله، سطوحی که پس از سمباده کشی همچنان ناهموار است، بهوسیله بتونه پر میشود. با این اقدام، سطح چوب و یا هر جنس دیگری که برای کابینت در نظر گرفته شده است، کاملاً مسطح شده و آماده طی نمودن مراحل بعدی ساخت کابینت میشود.

سمباده نهایی سطح
پس از بتونه کردن، برای ایجاد یکنواختی نیاز به سمباده کشی نهایی وجود دارد. پس از کشیدن این سمباده، سطح موردنظر آماده ورود به مرحله بعدی کار پوشش با سیلر است.
لایه روغنی و آب بندی کردن سطوح
پس از پاکسازی سطح جنسی که برای کابینت داریم از خرده چوبها و گردوغبار کابینتها، بهوسیله روغن یا سیلر پوشانده میشود. در این مرحله، معمولا بهوسیله برس نرم و طبیعی، این لایه را بر روی سطح ایجاد میکنند.

آستر زنی
قطعا تمیز بودن رنگ در زیرکار، اهمیت زیادی در کیفیت نتیجه نهایی دارد. برای کابینت پلی اورتان، باید زیرکار تمیز و بدون حباب و شره رنگ باشد. پس با دقت تمام، آستر زده میشود. رنگ آستر معمولا متناسب بارنگ دلخواه و نهایی انتخاب میشود.
رنگ پاشی اولیه یا پرایمر شروع میشود!
بارنگ پاشی اولیه، گام مهمی در مراحل ساخت کابینتهای پلی اورتان، برداشته میشود. معمولا، در زمان سفارش کابینت رنگ آن نیز، انتخاب میشود. این رنگ پس از طراحی کابینت توسط طراح و با توجه به دیزاین آشپزخانه، مشخص میگردد. در یک آشپزخانه پلی اورتان، محدودیت رنگ وجود ندارد و همهچیز به چیدمان کابینت و طراحی دکوراسیون بازمیگردد.
سمباده و اصلاح رنگ
در مراحل ساخت کابینتهای پلی اورتان، سمباده کشی اهمیت زیادی دارد. پس از گذشت ۲۴ ساعت از رنگ زدن اولیه، نوبت به اصلاح قسمتهای مختلف سطح کابینت است. بخشهایی که بهدلیل رد قلم یا شره رنگ، دچار ناصافی شده اند، اصلاح میشوند و پس از سمباده کشی نرم و یکنواخت کردن سطح موردنظر، مرحله بعد آغاز میشود.

رنگ نهایی!
در این مرحله، گاه بهصورت دستی و در کارخانه نیکاچوب بهصورت دستگاهی و اسپری، رنگ نهایی بر روی سطح کار، پاشیده میشود. معمولا ظاهر صیقلی و آینهای سطح، در این شرایط قابل مشاهده است. در طراحی کابینت پلی اورتان، مرحله نهایی پاشش رنگ اهمیت زیادی در استحکام و ماندگاری رنگ دارد. معمولا دفعات پاشش رنگ و سمباده زنی، ارتباط مستقیمی با کیفیت نهایی محصول دارد.

خط رنگ پلی اورتان دقیقا در همین مرحله وارد کار می شود،اما دارای محدودیت ارتفاع است و تمام کابینت را نمی توان در آن قرار داد دربها و بخش هایی از کابینت که ارتفاعی کمتر از ۱۵سانتی متر دارند را میتوان با خط رنگ، رنگ آمیزی کرد و مابقی توسط نقاش انجام می شود.

سوالات متداول
اگر پس از خواندن این مطلب همچنان سوالاتی در ذهنتان در زمینه کابینت پلی اورتان داشتید، می توانید با متخصصین طراحی دکوراسیون داخلی نیکا چوب تماس بگیرید.
کیفیت کابینت پلی اورتان به چه مواردی بستگی دارد؟
کیفیت کابینت پلی اورتان، ارتباط مستقیمی با نحوه مراحل ساخت آن دارد. پاشش رنگ، مرحله مهمی است که اگر در محل غیر استاندارد انجام شود، بهدلیل وجود گرد چوب، کیفیت مطلوبی نخواهد داشت. نوع رنگ، تخصص در سمباده کشی و رنگ پاشی نیز، از دیگر موارد تعیین کننده کیفیت کابینت پلی اورتان است.
مزیت استفاده از کابینت پلی اورتان چیست؟
اگر مراحل ساخت کابینتهای پلی اورتان را بررسی کرده باشید، حتما متوجه حساسیت نحوه ساخت آن شدهاید. کابینتهایی که بهوسیله رنگ پلی اورتان رنگ میشوند، ماندگاری و استحکام بالایی در مواجهه با ضربه و رطوبت دارند. این مزیت، موجب محبوبیت بیش از پیش این کابینتها و آشپزخانه پلی اورتان شدهاست.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرح کابینت آشپزخانه پیشنهاد میکنیم مقاله انواع روکش ها و رنگ ها برای طرح کابینت آشپزخانه را در سایت نیکاچوب مطالعه کنید.